Syksyä kohti

Ajankohtaiset | Ohjausosaajat

Iloista ja energistä syksyn alkua kaikille!

Tässä Ohjausosaajien kuulumisia työn touhun keskeltä, kesälevon jälkeen. Koronan, etätyön ja turvavälien kanssa mennään edelleen, mutta ehkä jo uusin taidoin.

Ohjaustyön oppaan tarkistettu painos on tulossa painosta näillä näppäimillä. Painokseen on korjattu joitain pieniä virheitä, ja muutama terminologinen asia on päivitetty. Muuten teos on ennallaan. Vanhaa painosta on sekä minulla että kustantajalla jäljellä muutama kappale, ja sitä voi aivan hyvillä mielin käyttää edelleen.

**

Työnohjaukset ja koulutukset ovat käynnistyneet. Etätoteutukset ovat enemmistössä. Olen valmis kumpaankin tapaan toimia, kunhan sovitaan ja kunhan lähitapaamiset saadaan turvallisiksi.

**

Olen lisännyt Materiaalit -osioon yhden uuden videon, ’Ryhmä ohjauksessa’. Se on erään koulutuksen materiaali, mutta toiminee myös muille. Siinä on tiiviit jäsennykset ryhmäohjauksen keskeisistä kysymyksistä. Skrollaile sivun alareunaan.

**

Tänä syksynä olen lisännyt koulutustarjontaan uuden koulutuksen: ’Kestävä mestarikisällipedagogiikka’.  Viime kevään webinaarit rohkaisivat tarttumaan asiaan. Eli: korkeakoulutuksen, ammattiopetuksen ja muiden taitojen opettajat ja kaikki erilaiset ”mestarit”, jotka opetatte työnne lomassa ja keskellä.  Työn alla olevan kirjani pohjalta tarjoan koulutusta taidon ja huippuosaamisen pedagogiikan ammattilaisille.  Kuinka mestarikisällipedagogiikka tuodaan tähän päivään? Miten pedagogiikka saadaan palvelemaan hyvää tuotoksen laatua, taidon karttumista, hyvää oppimista, itsetunnon vahvistumista ja hyvää toimintakulttuuria? Kuinka jaksaa itse ”mestarin” roolissa?

**

Olen päässyt innostuneena myös sovittelujen alkuun ja mielelläni otan työyhteisösovittelutyötä vastaan, mieluiten lokakuusta alkaen. Toki jos tilanne on tiukka ja akuutti, heti vaan yhteydenottoa!

Julkaistu kategoriassa:

Opi ohjauskoulutuksessa – kehity ja kehitä työohjauksessa!

Ohjaus on yhteistyöhön perustuva muutosprosessi, jossa ohjattavan toimijuus vahvistuu ja yhteinen ymmärrys laajenee. Koulutuksissani opit kuinka se tehdään – työnohjauksissani kehityt ajattelussasi, työssäsi ja työyhteisössäsi.

Ohjausosaajat Sanna Vehviläinen Scroll to Top