Referenssit

Referenssit | Ohjausosaajat

Ohjauksessani opit ohjausosaajaksi!

Työni jälki on tutkimusperustaista ja selkeästi jäsennettyä. Toimin kuten saarnaan. Koulutukseni on ohjauksellista, oivalluttavaa ja käytännönläheistä: oppiminen alkaa heti ja jatkuu työssä. Työskentely on yhteisöllisyyttä rakentavaa ja työyhteisöä vahvistavaa.

Palautetta koulutuksista

Oli erittäin mielenkiintoinen kurssi ja sinun kirjasi loistava työväline ymmärtämään ja havainnoimaan vuorovaikutukseen liittyviä asioita.  (…) Tavoitteenamme on saada yhdenmukaisempaa palvelua asiakkaille (…) Kiitos paljon ajatuksia herättävästä ja toimintamalleja muokkaavasta opetuksesta. (O)len tehnyt työurallani pitkään töitä uravalmennuksen ja -ohjauksen parissa ja tämä osio sai minut ymmärtämään työtäni ja sen merkitystä asiakkaalle.”

”Yksi tämän lukuvuoden parhaista kokemuksista on ehdottomasti ollut @sanna_vehviläisen vetämä #ohjausvuorovaikutuksen kurssi...” (twitterpalaute)

”Tämä viikko pitkälti omistettu väitöskirjojen + gradujen ohjaukselle ja palautteen antamiselle. (..) Kiitos @sanna_vehvilain loistavasta ohjaus-teemaisesta pedakurssista aikanaan! #väitöskirja #gradu #ohjaus Kaivan muistiinpanot kurssiltasi säännöllisesti esiin 😃 varmaan eniten käyttämäni muistiinpanot ever! #ypeda #ohjaus #väitöskirja” (twitterpalaute)

”Oli kuule sairaan hyvä iltapäivä. Sä oot monella tapaa ihana ja pätevä, niin sisällöllisesti kuin esiintyjä-kannustaja-tarkkailija-läsnäolijanakin. (...)”

”Osallistujat olivat todella vaikuttuneita osaamisestasi ja saivat paljon ajateltavaa ja sovellettavaa omissa ohjauksissaan. (...) Joku osallistujista sanoi, että haluaa tulla kaikkiin koulutuksiisi, joten perästä kuuluu.”

(…) ensimmäisen koulutuksen jälkeen halusimme toisen ja siitä inspiroituneina jatkoimme työtämme vielä omaehtoisesti vertaisryhmässä (itse asiassa huomenna pidetään puolipäiväinen työpaja (..) liittyen, joka oli yksi asioista joka nousi keskusteluun siinä sun vetämässä koulutuksessa). ”

(Mitkä asiat koulutuksessa ja sen toteutuksessa edistivät oppimistasi?) "Sannan suunnaton kärsivällisyys ja huikea asiantuntemus. Monesti ajattelin, että perjantaipäiviä alkoi odottaa jo maanantaina, ja torstaina tuli mukava olo: voin mennä sellaisessa fiiliksessä kuin olen, ja asettua oppivaan dialogiin ohjaajan ja ryhmän kanssa. (..) Sannan asiantuntijuus niin työnohjauksesta kuin pedagogiikasta on ainutlaatuinen kombinaatio." 

(A summary from an final evaluation round of a 1,5 day workshop for academic supervisors:)
- It was great to analyse supervision cases together, to meet other supervisors and realize we are not alone. It was good to gain new insightful conceptualizations to familiar issues.
- I liked this and learned so much, I wish we had this kind of thing more often. We were discussing openly and sometimes disagreeing, but without competition and putting others down
- extremely interesting; great to be in a small group and focus on teaching - extremely interesting. In the pre-assignment and on the first day, I complained a lot about structural issues concerning doctoral training and research. But now on the second day I realize that there are still “moving parts” in teaching work; I managed to identify the potential area for agency. It may be best not to rage against things I can’t change, and try to focus on things I can influence.
- these two days were amazing. I love how we related to each other, that I could be in this kind of relationship with teachers
- there is so much difficulty in my own situation. This opened my eyes to how important community is and how we should create these communities around our PhD studies.
- this was very useful – and I realize I am not alone with my problems
- I learned a lot of new things, but also remembered old things that I already knew but had forgotten. I will now have new energy to get into these things again with new students
- I love how practical this was!

 

Palautetta työnohjauksista

"Moikka Sanna. Löysin muistiinpanot, jotka olin kirjoittanut meidän Skype-puhelun jälkeen kevättalvella 2019. Vasta ne luettuani oivalsin, miten järkyttävän voimauttava meidän keskustelu "irtipäästämisestä" ja "omannäköisestä" työelämän tuunauksesta oli. Kiitos. Olet kyllä niin taitava ohjaaja. ❤"

Työnohjaajana olet saanut meistä paljon irti ja tapasi ohjata on kannustava, ryhmäläisiä arvostava ja uusia näkymiä esiin tuova. Olet asettunut tasa-arvoiseen asemaan meidän kanssa ja tuonut omia kokemuksia esiin; toimii erittäin hyvin. (...) Parasta on ollut se, että näkymät avautuvat yhteisyyttä rakentavaan (..) suuntaan”

Lyhyesti: olen 100% tyytyväinen  ryhmämme työskentelyyn ja Sinun otteeseen ryhmästä. Kiitos!”

Olet paras ryhmänvetäjä ja keskustelukumppani, mitä minulla on ollut. Luottamusta lisää, että tiedän sinulla olevan teoria- ja tiedetaustaa työskentelyllesi. Silti kuuntelet meitä.

Sinun olemuksessasi ja persoonassasi on jotakin lämmintä ja mukavaa, joka saa työohjaussessiot jopa rentouttaviksi kokemuksiksi siitäkin huolimatta, että välillä tunteet ovat pinnassa ja asiat vaikeita ja kipeitä.

Haluan kiittää sinua kovasti työnohjauskerroistamme. Varsinkin viimeisen kerran työskentely, jossa käsiteltiin minun 'tapaustani',  oli minulle hyvä kokemus. Työskentelytapasi sopi minulle erittäin hyvin ja jäsensi paljon ajatuksiani. Jäin pitkään vielä ohjauksen jälkeen miettimään asioita ja koin, että jäsentelytapasi auttaa minua jatkossakin löytämään rakentavia ratkaisuja pulmatilanteisiin.”

Tunsin itseni energiseksi ja tarmokkaaksi lomalta palatessani ja tunnen olevani sellainen edelleen, vaikka olenkin ollut töissä jo neljä viikkoa. (Olen muuten ihan varma, että ilman sinulta saamaani työnohjausta en olisi näin energinen ja tarmokas.)"

"Voin jo nyt todeta, että tästä on mulle tosi paljon hyötyä ja olen saanut jo tähän mennessä henkistä mittaa lisää ainakin 10 cm 🙂 (Mitenkähän iso minusta vielä tuleekaan - sen näemme jatkossa :)"

"Tapaaminen oli tosi hyvä ja sen jälkeen alkoi taas syntyä ajatuksia ihan itsestään. Ja taas tänään sain suuni auki yhdessä tärkeässä tilanteessa ja olen nyt niiiiin tyytyväinen että! Ja olo on niin kevyt. (...) Olen hyötynyt jo tähän mennessä ihan mielettömän paljon sinun ohjauksestasi, siitä iso kiitos sinulle!”

 

Asiakkaita ja yhteistyökumppaneita

Ohessa vuosien varrelta joitain yhteistyökumppaneitani, joilla on kokemuksia koulutus- ja ohjausosaamisestani:

 

Tampereen kaupunki; Perhepalvelut

Tampereen kaupunki; Tehostettu perhetyö

Itä-Suomen yliopisto; Ohjauksen koulutus ja Uraohjauksen erikoistumiskoulutus

Itä-Suomen yliopiston Normaalikoulu

Itä-Suomen yliopiston tutkijakoulu

Suomen Työnohjaajat ry:n työnohjaajien kouluttajakoulutus

HY/ Suomen kieli ja kulttuuri

Tevere Oy

SOCCA – Pääkaupunkiseudun sosiaalialan osaamiskeskus

Kouluttajalääkärien koulutus; Itä-Suomen yliopisto, Kansanterveystieteen ja kliinisen ravitsemustieteen yksikkö/perusterveydenhuolto, PSSHP/perusterveydenhuollon yksikkö

eNorssi

Tampereen yliopisto, Logopedian koulutus

Tampereen yliopisto, Terveystieteet

Tampereen yliopisto, Osaamisen kehittäminen

Aalto-yliopisto; Elokuvataiteen ja lavastustaiteen laitos

Sibeliusakatemia; Yliopistopedagogiikka

Akureyrin yliopisto, Tutkijakoulu, Islanti

Oulun yliopisto, Varhaiskasvatuksen koulutus

STADIN ammatti- ja aikuisopisto

Opi ohjauskoulutuksessa – kehity ja kehitä työohjauksessa!

Ohjaus on yhteistyöhön perustuva muutosprosessi, jossa ohjattavan toimijuus vahvistuu ja yhteinen ymmärrys laajenee. Koulutuksissani opit kuinka se tehdään – työnohjauksissani kehityt ajattelussasi, työssäsi ja työyhteisössäsi.

Scroll to Top