Kuulumisia – videoita, julkaisuja ja muuta

Ajankohtaiset | Ohjausosaajat

Tässä muutamia julkaisu- ja materiaaliaiheisia uutisia.

Ohjaustyön oppaan uusi painos on nyt tullut jo jokin aika sitten, eli kirjaa saa taas mukavasti. Se olikin ehtinyt lähes loppua kustantajalta. Olen uuteen painokseen käynyt tekstin pikkuvirheet läpi, muokannut terminologiaa hiukan ja kirjoittanut uuden esittelyn itsestäni. Muuten kirja on entisellään. Saan kirjasta jatkuvasti paljon kannustavaa palautetta. Se tekee minut niin iloiseksi, ettei sanat riitä kertomaan!

Tänään ilmeistyi Communication and Medicine -lehden erikoisnumero, jossa tutkitaan muutoksen tematiikkaa psykoterapiavuorovaikutuksessa. Artikkelit tarkastelevat terapeuttisen muutoksen kannalta keskeisiä vuorovaikutusilmöitä. Olen kirjoittanut pienen kommenttipuheenvuoron, joka löytyy numeron lopusta. Julkaisu on open access, ja jaan sen linkin tässä.

Ohjaamopäivillä 6.10.2020, jotka järjestetään tällä kertaa etätoteutuksena, julkaistaan Mirja Määtän ja Anne-Mari Soudon toimittama, Nuorisotutkimusseuran kustantama teos Tutkittu ja tulkittu Ohjaamo. Kirjassa on oma artikkelini ”Miksi ohjataan? Ohjauksen vaikutukset ja oikeutus”, jossa yritän tiiviisti jäsentää, miten eri tavoin ohjauksen tuloksellisuutta on tulkittu, ja minkä vuoksi toimijuus on mielestäni hyvä ohjauksen päämääräkäsite.

Lisäsin Materiaalit-osioon uuden videon. Se on johdanto-videon jälkeen ensimmäinen sarjassa, jossa mietin ohjausvuorovaikutuksen ydinilmiöitä, ja siinä käsittelen neuvomista ohjauksessa. Kurkkaa videota tästä, skrollaa sivun alalaitaan.

Minulta on tänä syksynä tilattu ennätysmäärä luentoja videotallenteina koulutusten yhteyteen, ja mielelläni niitä teenkin. Tekeillä on myös muutama luento avoimeen jakoon. Tallenteeseen tulee tiivistäneeksi asioita ehkä  itsellekin uudella tavalla.

Syksy tuo myös muutoksia yksityiselämän puolella. Muutto uuteen kotiin on edessä ja työhuoneenikin siksi pian uudenlainen, uusin maisemin!

Julkaistu kategoriassa:

Opi ohjauskoulutuksessa – kehity ja kehitä työohjauksessa!

Ohjaus on yhteistyöhön perustuva muutosprosessi, jossa ohjattavan toimijuus vahvistuu ja yhteinen ymmärrys laajenee. Koulutuksissani opit kuinka se tehdään – työnohjauksissani kehityt ajattelussasi, työssäsi ja työyhteisössäsi.

Ohjausosaajat Sanna Vehviläinen Scroll to Top