Koronavirukseen liittyen

Ajankohtaiset | Ohjausosaajat

Päivitän tähän tekstiin tietoa koronaviruksen aiheuttamista muutoksista työnohjausten ja koulutusten osalta. Lue loppuun asti!

 

Maaliskuussa:

Minulla on meneillään tutkimuspainotteinen työkevät, mutta tästä huolimatta maalis-huhtikuulle oli sovittuna koulutuskeikkoja, joihin on nyt tullut peruutuksia (tai paremminkin siirtoja) tilaajan puolelta koronavirustilanteen vuoksi.

Lisäksi päätin tilannetta seurailtuani itse, että en työnohjaa nyt kasvokkain. En siinäkään tapauksessa, että tilaajan puolelta ei tulisi kokoontumisrajoitetta.  Pidän tätä vastuullisena ja selkeänä ratkaisuna. Minimoin omat kontaktini, etten osaltani edistäisi viruksen leviämistä.

Yksilöohjaukset on verrattain helppo siirtää verkkoon, jos asiakas näin toivoo. Ryhmien työnohjauksessa tilanne on ratkottu eri tavoin: joissain tapauksissa ainakin kokeillaan etäyhteyttä, joissain taas odotetaan mahdollisuutta kasvokkaiseen ohjaukseen.

Etäyhteyksissä voin hyödyntää asiakasorganisaation käyttämää toimintatapaa (esim. Teams) tai hankkimaani kaupallista Zoom-sovellusta.

Koronavirus yllätti meidät kaikki, nekin jotka viruksista jotain tietävät. Tilanne läpivalaisee arkemme ja toisaalta osoittaa, miten oppimiskykyisiä, kekseliäitä ja avuliaita ihmiset voivat olla. Välittämisen eleitä näkyy ja kuuluu kaikkialla.

Pidetään toisistamme ja itsestämme huolta, ollaan sitkeitä ja rohkealla mielellä.

**

Kesäkuun alussa:

Joidenkin työnohjausasiakkaiden kanssa on jatkettu etätyöskentelyä aina kevätkauden loppuun saakka, joidenkin kanssa tavataan kesän viimeinen tapaaminen ulkosalla. Yksilöohjauksessa myös livetapaaminen turvavälien kanssa on ollut mahdollinen vaihtoehto kesäkuussa. Koulutuksia järjestän etätoteutuksilla vielä ennen lomakautta, ja syksyn osalta on tehty sopimukset niin, että sekä etä- että livetoteutuksiin varaudutaan. Olen jatkossa siis valmis työskentelemään etänä jos tarvitsee.

(päivitetty 5.6.2020)

Julkaistu kategoriassa:

Opi ohjauskoulutuksessa – kehity ja kehitä työohjauksessa!

Ohjaus on yhteistyöhön perustuva muutosprosessi, jossa ohjattavan toimijuus vahvistuu ja yhteinen ymmärrys laajenee. Koulutuksissani opit kuinka se tehdään – työnohjauksissani kehityt ajattelussasi, työssäsi ja työyhteisössäsi.

Scroll to Top