Kuulumisia kesän kynnyksellä

Ajankohtaiset | Ohjausosaajat

Tässä hiukan kuulumisiani.

MESTARI-KISÄLLIKIRJA ja WEBINAARI

Kiitokset kaikille mestarikisälli-webinaariin eilen 21.5. osallistuneille. Oli hienoa saada esitellä työn etenemistä ja alustavia teemoja ja kuulla ajatuksianne. Kirjan teemat kytkeytyivät kommenttienne perusteella ainakin taidon opettamisen, asiantuntijuuden, opinnäytteen ohjauksen, mentoroinnin ja ammattiopetuksen kysymyksiin. Sain vastakaikua idealleni lähestyä mestarikisällipedagogiikkaa laaja-alaisesti eli samaan tapaan kuin ohjausta Ohjaustyön oppaassa, yli kontekstirajojen ja yhteisiä elementtejä etsien. Myös ajatukseni pedagogisen ja sosiologisen kehyksen yhdistämisestä tuntui toimivan. Helpottaa nyt jatkaa eteenpäin. KIITOS.

HUOM. Järjestän kesäkuussa toisen samanlaisen 1,5 tunnin webinaarin, jos tulee riittävästi kysyntää.  Pitäkää siis ääntä, jos eilinen meni sivu suun ja haluatte mukaan.

Ohjaustyön opas syntyi pitkän kouluttajakokemuksen pohjalta. Huomasin tämänkin kirjan työstämistä käynnistellessäni, että tarvitsen välillä tilanteita, jossa saan alustaa ja keskustella aiheista. Kouluttamisen, kirjoittamisen ja ohjaamisen yhdistelmä onkin unelmatyönkuvani.

SYKSYN 2020 TILANNE:

Hallituksen koronalinjan muutos näkyi omassakin työssä. Ainakin näytti siltä, että yhtäkkiä tarjouspyyntöjä alkoikin taas tulla. Ensi syksystä tulee työnohjausten osalta yksilöohjauspainotteinen. Minulta päättyy useita pitkiä ryhmätyönohjauksia tähän kevääseen, joten syksyllä on tilaa 1-2 ryhmälle Tampereella. Etäohjaukseen on ehtinyt sen verran tottua, että se säilyy vaihtoehtona, jos se on syystä tai toisesta asiakkaan mielestä tarpeen. Nimenomaan etäohjausta haluavat ryhmät myös muualta Suomesta, voitte siis ottaa yhteyttä!

Koulutuksia voi edelleen tilata myös, vaikka otan niitä kirjoitustöiden takia vähemmän kuin yleensä. Koulutuspäiviä, työpajoja tai luentoja kaipaavien kannattaakin olla ajoissa yhteydessä.

Kesää odotellessa!

Julkaistu kategoriassa:

Opi ohjauskoulutuksessa – kehity ja kehitä työohjauksessa!

Ohjaus on yhteistyöhön perustuva muutosprosessi, jossa ohjattavan toimijuus vahvistuu ja yhteinen ymmärrys laajenee. Koulutuksissani opit kuinka se tehdään – työnohjauksissani kehityt ajattelussasi, työssäsi ja työyhteisössäsi.

Scroll to Top